Over mij

In 1987 studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Gent als licentiaat kunstgeschiedenis en oudheidkunde. De culturele sector bood op dat moment weinig jobs aan, dus werk gezocht in een totaal andere sector. Maar de belangstelling voor ons erfgoed is nooit verdwenen. Drie kinderen en 25 jaar later volgde ik de opleiding papierrestaurator. De microbe had me te pakken en liet me niet meer los. 


Collectieregistratie in het prentenkabinet van het Groeningemuseum te Brugge: even uitzonderlijk aan het droogreinigen ( de val van de opstandige engelen, houtgravure van Adolphe François Pannemaker, 1871/1872).


Jutta aan de slag bij Collectie

Els Dendooven, Coördinator administratie

Op 1 april is Jutta Aendenboom gestart als collectiezorger papieren erfgoed in het Prentenkabinet. Jullie kennen haar wellicht nog van de wandelgangen want Jutta werkte in 2019-20 als BIS-stagiair mee aan registratie van werk op papier. In haar nieuwe functie zal zij het stokje overnemen van Geneviève Callewaert en o.a. instaan voor in- en uitlijstingen van werk op papier, het maken van kartonnen steunen of sokkeltjes voor tentoonstellingen en het voorzien van een gepaste zuurvrije bewaring voor de volledige collectie van het Prentenkabinet. Jutta zal ook mee haar schouders zetten onder de voorbereidingen voor de verhuis van de collectie werk op papier naar een nieuw depot in BRUSK.


Eén jaar werkzaam bij Musea Brugge als collectiezorger erfgoed op papier. De tijd is voorbij gevlogen!